Architecture

House of Music Innsbruck

Location: Innsbruck, Austria AT
Client: IIG - Innsbrucker Immobilien GmbH & Co KG
Area Gros: 13.000m²
Building Costs: n.s.
Assignment: Competition 2014

This building is an open house for multiple uses.
From the outside one can easily perceive the big rehearsal hall and theatre. The chamber theatre is located on the ground floor near the state theatre. 

The access to the stage is on the same level providing an easy delivery through the side stage door and the door near the scenery lift.

The halls in the first floor lead to the same open designed foyer with skylights around the main hall. The organisation of the halls enables the use of the small hall as a backstage area for the main hall.
There are two main entrances connecting Universitätsstraße and Rennweg in a diagonal way through the building thus creating perspectives to the foyers, up to the rehearsal room and down to the foyer of Black Box, Hall for Conservatory and Mozarteum.