Architecture

Clubhouse Salescentre Al Ain

Location: Al Ain, AE
Client: AWPR, Al Ain Wildlife Park & Resort
Area Gros: 3.250 m²
Building Costs: n.s.
Assignment: 2009

The triangular shaped building is generated by its hinge location between the safari and the housing cluster.

The building will function initially as a sale centre and afterwards as a club house, fitness club, café and assembly hall. All outdoor spaces are shaded and offer the building a strong indoor and outdoor interaction.

The small shaded triangular courtyard, the large spanned bridge construction of the hypotenuse of the triangular, the interior space continuum of different heights and levels, as well as the unique apertures which are generated from the structural stress lines present the building with an significanse that marks it from its neighbouring rectangular shaped housing cluster.