Architecture

ACTVET Center Abu Dhabi

Location: Abu Dhabi AE
Client: Khalifa University
Area Gros: n.s.
Building Costs: n.s.
Assignment: Assignment 2012

The Technical Vocational Educational Training Center offers an introvert environment in addition to the exterior building’s envelope arises from the consideration that the presidency will remain a solitary building within a barren landscape till the university campus will be completed.

The standard mall typology of an elongated covered courtyard which is flanked by floor plates is transformed to an iconic structure by shifting the building’s directions, introducing cantilevering structures and split levels, as well as offering triangular balustrades to the courtyard void –instead of parallel ones.

The impression of a canyon and the dynamic perspectives which emerge compensate the inhospitable surrounding.